De mensen die ons verwonderen #1

Tomi en ik vinden het belangrijk dat we blijven ontdekken, want om anderen te kunnen verwonderen moet je zelf verwonderd worden. We stellen je graag voor aan wat mensen die dat voor ons gedaan hebben.

 The Futur

Deze groep mensen zetten zich in om creatieve professionals verder te brengen met hun carrière.


“We are a group of creative professionals here to share our collective decades of wisdom and experience with you. We aim to teach, inspire and motivate those that need it.”


The Futur hanteert een hele zakelijke insteek, maar dat is ook vaak waar de kennis ontbreekt bij deze groep. De manier waarop The Futur zijn creativiteit verkoopt is uniek en inspirerend. We willen graag twee video’s met je delen die veel impact hebben gehad op hoe wij werken.

Waarom je niet per uur moet factureren.


Het fijne aan Chris zijn methode is dat hij het heel praktisch maakt. Aan de hand van een voorbeeld uit het publiek vertelt hij het volgende;


Als je ergens een opdracht uit zet wil je dat iemand snel levert, maar vaak betaal je die persoon per uur. Wat is dan de motivatie om snel te leveren? Dit is een probleem waar veel mensen last van hebben.

Onder deze vraagt ligt een andere meer essentiële vraag. Waarom zou iets minder waard zijn als ik het in 5 minuten kan maken in plaats van 5 uur? Kwaliteit is kwaliteit, onafhankelijk van hoe lang het duurt. Zorg dus als maker dat je weet wat de waarde van je product is en zorg dat je die waarde krijgt. Onafhankelijk van het aantal uur wat je er aan gewerkt hebt.

Hoe deal je met creatieve angst?


Los van het zakelijke aspect willen Chris Do en zijn team de dagelijkse struggles van de creatieveling proberen tegen te gaan. Veel creatieven twijfelen over hun eigen vaardigheden. Maar, zegt Chris, zelfvertrouwen is niet iets genetisch maar een vaardigheid die je kan leren.

Waarom wij het inspirerend vinden

Los van de content die Chris produceert zie je dat hij passie heeft voor het overbrengen van kennis. Hij heeft in korte tijd een groot platform weten neer te zetten met een enorme impact op de creatieve industrie. Als je zijn video’s ziet geloof je dat hij het beste met je voor heeft.