De kunstautomaat

Op een prachtige zomernamiddag verscheen er in onze inbox een mail. Tenminste zo zie ik het voor me want mijn geheugen is niet goed genoeg om de daadwerkelijke dag te herinneren. In die mail vroeg Babet om een stageplek en kwamen wij in aanraking met 1 van de beste en meest creatieve makers die Emmen ooit gekend heeft. Wij gaven haar de vrije hand om een project te verzinnen en samen hebben we De Kunstautomaat tot leven gebracht.

LEES MEER
BEKIJK WEBSITE

Middelbare scholieren maken ook kunst

Weet je nog op school dat je met handenarbeid of tekenen bezig was? Ik kon zelf nooit de motivatie vinden om me daar echt voor in te zitten. In mijn achterhoofd zat altijd het idee dat het toch ergens in een la verdween nadat het een week op de koelkast had gehangen.

Daarom sprak het projectvoorstel van Babet mij aan. Samen met scholieren kunst maken en die verkopen. Zo konden we de scholieren laten werken aan iets wat echt gebruikt ging worden, iets waar iemand waarde in zag.

Scholier aan het werk


De komende weken gingen we bezig met lessen voorbereiden en uitvoeren bij het Esdal College en het Hondsrug College in Emmen. De scholieren waren bijzonder gemotiveerd en hebben oprecht leuk werk gemaakt. Dit was geïnspireerd door de werken die Babet zelf als voorbeeld had gemaakt, maar we gaven iedereen de vrijheid om daar volledig van af te wijken.

Analoge Instagram filters

Resultaat

De geverfde automaat kwam te staan in het Rensenpark voor toenmalige galerie Micksart. Na de opening van de wethouder heeft hij daar een aantal weken gestaan en zijn er meer dan 100 werken gekocht door bezoekers van het park. En hopelijk staan die nu niet in een lade maar trots op het kozijn.

De grote held van het verhaal