Emmerhout Energieneutraal, website

LEES MEER
BEKIJK WEBSITE

De wijk Emmerhout is gerealiseerd in de jaren 70, het was het eerste woonerf in Nederland. Deze woonerfen moesten een socialistische utopie realiseren. Gedeelde tuinen en gelukkige kindjes die op de weg konden spelen zonder gevaar. Die droom is nooit gelukt. Binnen afzienbare tijd werden er schuttingen door de hele wijk geplaatst en begon men zich weer naar binnen te keren.In 2017 werd Emmerhout gekozen om als voorbeeldwijk te dienen voor de verduurzaming in de regio. Emmerhout energieneutraal in 2027 was het ambitieuze doel. Nu in 2020 is de subsidie voor het project voor onbepaalde tijd stopgezet. Een aantal weken nadat wij de vernieuwde website hadden opgeleverd.

Hoe moeten wij nu omgaan met dit project? We zijn erg trots op het resultaat en vonden het super leuk om met de groep te werken maar de uren die wij hier in staken gaan nu niet veel meer opleveren. We besloten om het de aandacht te geven die het verdiend, want misschien inspireert het iemand anders (een andere voorbeeldwijk in Nederland) in hun duurzaamheidsreis.


Probleem:

De informatie over duurzaamheidsproducten is lastig te ontcijferen. Concurrerende technologieën maken elkaar zwart en onderzoek spreekt elkaar tegen.


Oplossing:

Een platform waar de neutrale vrijwilligers van de Expeditie Emmerhout Energieneutraal hun kennis en ervaring kunnen delen over duurzaamheid.

De categorieën


Omdat de expeditie gerund wordt door vrijwilligers kunnen zij maar beperkt tijd besteden aan het maken van content. Alle tijd die ze moeten hebben moet dus besteed worden aan de inhoud. Daarom hebben we deze icoontjes ontwikkeld ter vervanging van foto’s. 

De stekker


Deze leuke stekker gaat mee met je scroll bewegingen om de homepage om onderaan de pagina uiteindelijk de duurzame stroom in te haken en de wijk te laten oplichten.