showcase
Buurtjukebox

Het versterken van verbinding en saamhorigheid door het delen van muziek verhalen.

De
uitdaging

De sociale cohesie in Nederland staat al lang onder druk. Daar komt nog bij dat de leefbaarheid in dorpen steeds slechter wordt door het verdwijnen van voorzieningen en ontgroening. Hoe kan je met een dorp of buurt werken aan verbinding? De Buurtjukebox doet dit door het delen van muziek, maar hoe deel je die muziek met elkaar?

De
beleving

Tijdens een Buurtjukebox bijeenkomst moet de focus liggen op gezelligheid en verbinding. Daarom hebben wij een website ontwikkeld waar je laagdrempelig nummers kan aanvragen. Via een simpel back-end systeem kan de DJ de verzoekjes op een tweede scherm zetten. Dit scherm laat de playlist aan de zaal zien.

Detail afbeelding van de SocialBlox landingspagina

De
Verzoekjes

Tijdens een feest van buurtjukebox kan iedereen makkelijk verzoekjes aanvragen op de website. Dit geeft de DJ de kans om te vragen naar het verhaal achter de muziek. Zo kan er een bijzonder gesprek ontstaan.

de
Playlist

Maar niet alleen de DJ moet die gesprekken op gang brengen. Door de playlist live aan de zaal te tonen ziet iedereen van elkaar wie de verzoekjes in dient. Zo kan je met elkaar praten over een gedeelde liefde of afschuw voor een band.

De
animaties

Het is belangrijk dat een buurtfeest ook echt feest uitstraalt. Daarom hebben we deze animaties ontwikkeld voor op de homepage.