{^_^}

Project: Online Verjaardag.

{^_^}

Ook in corona-tijd mag een kring verjaardag niet ontbreken.

De uitdaging

Denk even terug aan April 2020. De lockdown was in volle kracht en we mochten niks meer. Die maand vierde ik (Frank) mijn verjaardag. Normaal is dat een uitbundig feestje waar ik de kans heb om mijn familie te zien en met mijn vrienden bordspellen te spelen. Ik bedacht me dat er vast vele anderen zijn die in die situatie zaten, mensen die ineens alleen waren op hun verjaardag. Nu zijn wij bij DHEVAK geen verpleegkundigen of artsen dus een wezenlijke bijdrage aan het bestrijden van corona konden we niet leveren maar misschien konden we wel deze eenzame verjaardagsvierders opvrolijken.

De Kringverjaardag Online.

In online verjaardag word je meegenomen langs allerlei keuzes die je tegenkomt bij een typische Nederlandse verjaardag.
Zou jij je bed uitkomen? Open doen voor je oma? De verhalen aanhoren van je irritante oom? Welke klassieke hapjes zou je eten? Welke taart zou je kiezen? Hoe vier jij je online verjaardag?

Maatwerk ILlustraties

Voor het project zijn maatwerk illustraties gemaakt die het geschreven verhaal sterker maken. Oma, de klassieke gore ham augurk op een prikkertje en de vier fruit meuk taart zijn allemaal gefeatured op hun eigen manier om het geheel tot leven te laten komen.

Samenwerking met Omapost.
Voor het project is een samenwerking aangegaan met Omapost. Omapost is een service waarmee je persoonlijke kaartjes kan versturen via post. Aan het einde van de quiz heb je de mogelijkheid om met korting een kaartje te versturen naar iemand die het verdient om verjaardagswensen op de mat te krijgen.
Het Resultaat

Het resultaat van het project was een feature op de radio, meer dan 5000 bezoekers die genoten hebben van hun eigen persoonlijke online verjaardag en de vreugde die het ons biedt om zoveel mensen blij gemaakt te hebben met een gek idee.

ideeën?
Let's make it real.

Contact