showcase
ONLINE 
VERJAARDAG/

We maken je verjaardag tijdens de lockdown leuker.

De
uitdaging

Denk even terug aan April 2020. De lockdown was in volle kracht en we mochten niks meer. Die maand vierde ik (Frank) mijn verjaardag. Normaal is dat een uitbundig feestje waar ik de kans heb om mijn familie te zien en met mijn vrienden bordspellen te spelen. Ik bedacht me dat er vast vele anderen zijn die in die situatie zaten, mensen die ineens alleen waren op hun verjaardag. Nu zijn wij bij DHEVAK geen verpleegkundigen of artsen dus een wezenlijke bijdrage aan het bestrijden van corona konden we niet leveren maar misschien konden we wel deze eenzame verjaardagsvierders opvrolijken.

De
ervaring

In online verjaardag word je meegenomen langs allerlei keuzes die je tegenkomt bij een typische Nederlandse verjaardag.

Zou jij je bed uitkomen?
Open doen voor je oma?
De verhalen aanhoren van je irritante oom?
Welke klassieke hapjes zou je eten?
Welke taart zou je kiezen?

Hoe vier jij je online verjaardag?

Een collectie van de illustraties die gebruikt zijn voor op de online verjaardag website.

De
Illustraties

Voor het project zijn maatwerk illustraties gemaakt die het geschreven verhaal sterker maken. Oma, de klassieke gore ham augurk op een prikkertje en de vier fruit meuk taart zijn allemaal gefeatured op hun eigen manier om het geheel tot leven te laten komen.

Het
Verhaal

De ster van de show is natuurlijk het verhaal. De humor die tegelijkertijd een zweem van nostalgie opwekt. We zoeken af en toe het randje op maar blijven binnen de perken. Al met al zal het voor veel mensen een herkenbare ervaring zijn.

Schema van de keuzestructuur voor online verjaardag met de vraag of je wilt blijven slapen of niet.Schema van de keuzestructuur van de online verjaardag voor de vraag welke taarten beschikbaar zijn.
De
Samenwerking

Voor het project is een samenwerking aangegaan met Omapost. Omapost is een service waarmee je persoonlijke kaartjes kan versturen via post. Aan het einde van de quiz had je de mogelijkheid om met korting een kaartje te versturen naar iemand die het verdient om verjaardagswensen op de mat te krijgen. Na een jaar hebben we deze samenwerking stopgezet omdat het tijd werd voor nieuwe projecten.