showcase
Socialblox/

We ontwikkelen in korte tijd een communicatie die opvalt tussen de zee aan crypto start-ups.
Sfeerimpressie van de SocialBlox landing'spagina.

De
uitdaging

Social media veranderd, en socialblox wil daar aan bij dragen. Met hun platform willen ze mensen weer centraal stellen. Ze gebruiken unieke concepten als hun challenges om content on demand te maken in plaats van passief.

De
ervaring

We ontwikkelden een logo en website met een compleet eigen feel. Daarbij maken we in het ontwerp veel gebruik van het beeldmerk om het lading te geven en herkenbaarheid te creëren. De herkenbaarheid van een icoon is heel belangrijk in de crypto sector omdat die zichtbaar is op alle trading platforms.

Detail afbeelding van de SocialBlox landingspagina

De
identiteit

Met het beeldmerk verwijzen we naar het vierkant, de block van de blockchain. Het is een herkenbaar element wat door het gebruik van transparantie een futuristische look krijgt.
Voor het kleurgebruik hebben we goed onderzoek gedaan naar concurrenten waarbij we zochten naar kleuren die zowel onderscheidend als modern zijn.

VIP 
Editie

Het is belangrijk om als lokale ondernemer terug te geven aan de gemeenschap. Socialblox doet dit door verschillende vereningen te sponsoren waaronder F.C Emmen. Hiervoor hebben we een toffe *VIP* versie van het logo ontwikkeld in zwart en goud.

Sfeerimpressie van de ontwikkelde identiteit van SocialBlox. Logo, Beeldmerk en felle kleurenVIP versie van het SocialBlox logo dat is bedoeld voor op shirts.
De
website

Hier zijn we helemaal all-out gegaan met de nieuwste technieken op web gebied. De knallende kleur combinatie is gebruikt om op te vallen en een frisse look neer te zetten. De teksten op de website zijn handgemaakt in samenwerking met onze copywriter Paulien. De assets zijn speciaal voor de website ontwikkeld om sfeer impressies te geven en last but not least zijn er animatie en smooth scroll technieken gebruikt om de website tot leven te wekken.

Een
levend grid

In de achtergrond van de website zie je een grid van iconen. Deze geven licht en dimmen afwisselend. Hierdoor krijgt de pagina een gevoel van leven en ademhaling. Want socialblox is organisch en gemaakt door zijn community.

The
revolution

We maken gebruik van een multi lined font om bepaalde statements een sterke aanwezigheid te geven. Een font als dit moet je zuinig mee omgaan maar kan veel impact maken als je het goed toe past.

De
Roadmap

Dit is nog een voorbeeld hoe we het icoon van socialblox hebben verweven in de huisstijl en het website ontwerp. Hier zie je de roadmap van het project waarbij de verschillende stappen zijn vormgegeven door een combinatie van de icoon en het multi line font.

De vormgeving van de SocialBlox roadmap sectie op de website.
De
Banner

Als bedrijf staat Socialblox vaak op beursen. Daarom hebben we een opvallend banner ontwerp ontwikkeld wat het verhaal van socialblox vertelt.

De SocialBlox beursbanner met telefoon en prikkelende quote.Een alternatieve versie van de SocialBlox beurs banner ontwerp.