showcase
Zookeeper

Een eigen smoel voor een gaaf kunstproject in het Rensenpark.

De
uitdaging

Dankzij een bijdrage van het VSB fonds kon een lang gekoesterde wens van het CBK in vervulling gaan. Een eigen artist in residence project. In studio ZOOkeeper kunnen beeldende kunstenaars bijzonder werk maken in samenwerking met het Rensenpark en de bezoekers.
Hoe komt zo'n bijzonder project nou visueel tot zijn recht?

De
ervaring

Wij zijn gevraagd om een huisstijl en een website te ontwikkelen. Het project vroeg om een moderne smoel maar wel met een herkenbare link naar het park.
Het belangrijkste is om het werk van de kunstenaars te versterken, door een platform te bieden voor hun ideeën en proces.

Detail afbeelding van de SocialBlox landingspagina

De
identiteit

Het logo van zookeeper maakt gebruik van een retro futuristisch lettertype. Denk rekenmachine letters met wat flair. Dit geeft het een moderne en minimale uitstraling.

de
vorm

Het icoon van ZOOkeeper, de hexagon is geïnspireerd op de ruimte waar het plaatsvind. Een klein hexagonaal gebouwtje in het Rensenpark.

Sfeerimpressie van de ontwikkelde identiteit van SocialBlox. Logo, Beeldmerk en felle kleurenVIP versie van het SocialBlox logo dat is bedoeld voor op shirts.
De
website

ZOOkeeper zet de kunstenaars centraal, zo ook de website van ZOOkeeper.

Kleurgebruik

Elke kunstenaar die geselecteerd word als ZOOkeeper krijgt hun eigen kleur. Deze kan door de kunstenaars zelf in het CMS worden geselecteerd. Vervolgens krijgt al het werk van die kunstenaar op de site dezelfde kleur.

de artikelen

De belangrijkste functie van de site is om de werken van de kunstenaars te versterken. Ze kunnen artikelen plaatsen over hun maakproces, gedachten en hun resultaten.